Mer än bara en luftfuktare

Upplever du ibland torr luft i lägenheten, torr luft i sovrummet eller är det så att du känner generellt att det är torr luft hemma?

Då har jag ett grymt tips till dig hur du inte bara får ett väldoftande hem utan samtidigt även motverkar torr luft inomhus.

Jag har kommit i kontakt med något som kallas för Aroma Diffuser, eller Aroma lampa som det även kallas. Den fungerar som luftfuktare samtidigt som den erbjuder en del smarta funktioner. Lampan agerar som luftfuktare, doftspridare, doftlampa, aromalampa samt är

en snygg accessoar för hemmets som inredning.


How to:

Med droppar av eterisk olja i vattenbehållaren skapar du en doft av välbehag i ditt hem samtidigt som du motverkar en torr luft. Med den ökade luftfuktigheten bidrar du till en bättre hälsa och blir av med torr luft symptom liknande – torr i halsen, att det kliar i halsen på natten eller att du är torr i halsen på morgonen. Med luftfuktaren blir du av med alla dessa symptom. En bra luftfuktare är ett steg i kampen mot att förhindra spridning av sjukdomar. Bli av med torra slemhinnor i halsen och minska influensa och förkylning allt tack vare en Aroma lampaVardagsrummet är hemmets kanske vackraste rum. Låt gärna möbler ta plats och använd rikligt med detaljer och stämningsfull belysning, en vacker soffa med mjuka textilier samt fåtöljer eller fotpallar som ger inbjudande intryck för samhörighet. Blanda med glädje in både antikt och moderna inslag  för att på så vis sätta din personliga prägel.

Bild från egen portofolio av styling vardagsrum

Här kommer några tips.

Dynamik: Använd olika former och olika material/element i en och samma miljö. T.ex. En rak soffa, ett runt soffbord,  höga och låga ljusstakar, stora och små böcker på bordet. Kanske en gammal fotpall från mormors tid som ett sidobord till soffan?

Färg: Arbeta med tre färger i rummet. Använd två basfärger som skapar en helhet i rummet samt en accentfärg som bidrar med extra liv och spänning i rummet.


Vardagsrummet gynnas av att skapa så mycket rymd och luft i möbleringen som möjligt, rummet upplevs större och det är lättare att röra sig runt om möbleringen. Att övermöblera är vanligt men kan göra så att rummet känns alltför trångt.


Egen bild från styling hos kund

Våga möblera mitt i rummet än att ställa möblera längs väggarna, ett möblemang uppställt mot väggarna kan göra att rummet känns tomt och outnyttjat. Fundera istället om det går att göra mindre möbelgrupper och bind sedan ihop dessa med t.ex. mattor, mindre sidobord osv. 

Soffan är oftast vardagsrummets största möbel och den möbel som hamnar i blickfång. . Placera den helst så att den välkomnar dig och dina vänner in i rummet, gärna ett mindre soffbord/sidobord med en vacker bordslampa på och skapa gärna ett stilleben på för att få en mer ombonad känsla.


Styling vardagsrum till kund.

Möbler helst inte efter TV:n.


Om du har ett mindre vardgagsrum så använd dig av speglar för att skapa mer rymd, om möjlighet ges i planlösningen så sätt en större spegel mitt emot ett fönster så reflekterar ljuset. 

Sist men inte minst. Belysningen. Den är nästan helt avgörande för rummets känsla. Här några snabba tips.

Taklampa. Bra att ha en med dimbara  lampor för variation. Stämningsbelysning för övriga rummet på ca 25 kvm är 7 stycken som placeras systematiskt runt. Det kan vara vägglampor, en golvlampa, lampa på sidobord och fönsterlampa.


Att inreda med tavlor kan vara trixigt därför har inredaren Marie Söderberg delat med sig om hennes bästa tips för hur man får till rätt känsla och balans med tavlor.


1. Utgå från den tavla du vill ha i centrum  

Låt säga att du har en stor tavla du vill utgå från, då är det smart att ha den i mitten och sen bygga på med mindre tavlor runt omkring. Börja gärna med fem stycken tavlor totalt. Om du sen vill kan du bygga på med fler tavlor och storlekar efterhand. Ett tips är att först lägga tavlorna på golvet för att se hur de ska placeras på väggen, eller gör en skiss i datorn om du hellre vill det.

2. Hitta färger som kommer igen

Om du har många tavlor på en vägg är det bra ifall de harmoniserar med varandra. Välj ut en färg som är återkommande i två stycken tavlor om du har fem totalt. Jag lovar att allt kommer att passa mycket bättre tillsammans då! 


3. Gärna olika motiv men inom samma tema 

Du får mer dynamik och skapar en intressant vägg om tavlorna har blandade motiv och olika  perspektiv. En del kanske visar närbilder medan andra ger översikt. Dock är mitt råd att du håller dig inom samma miljötema. I ett kök är det såklart läckert med matrelaterade motiv men någon tavla kanske kan ha text på ett matrecept och en annan en bild på en maträtt.

4. Glöm inte ramarna! 

Enhetliga ramar är alltid det säkra kortet. Beroende på hela rummets karaktär och övrig inredning kan man såklart bryta av med avvikande färg på ramen men är du osäker tycker jag att du ska köra på samma nyans. Det är dock bra om inte alla ramarna har samma storlek, då det kan ge ett något platt intryck.5. Underskatta inte färdiga “kit” 

Idag finns det flera fina färdiga tavelväggar att köpa. Perfekt för dig som ännu inte hittat rätt komposition eller vill ta en genväg! Ett annat bra alternativ är att ha en enda jättestor tavla på väggen.


 

© 2023 by Demi Watson. Proudly created with Wix.com

Jag är ett stycke. Klicka här när du vill lägga till din egen text och redigera mig. Det är lätt.