Att bygga en pergola är ett snabbt och prisvärt sätt att skapa ett helt nytt rum i trädgården. Men vad ska du egentligen tänka på vid bygget, vilka växter ska du satsa på och hur inreder du på bästa sätt? Här bjuder vi på inredaren och trädgårdsälskaren Marie Söderbergs bästa tips!

-En pergola är ett perfekt uterum att börja med tycker jag. En pergola skapar skugga, lä och en härlig känsla. Som ett öppet lusthus och ger din trädgård en personlighet. En stor fördel med att bygga en pergola är att det går snabbt och är prisvärt jämfört med ett traditionellt lusthus. Du kan bygga en pergola i princip var som helst i din trädgård och möjligheterna är nästintill oändliga.
Läs mer om Marie tips här

När det börjar bli varmare är det hög tid att ta vårt pick och pack och flytta ut så mycket det bara går. Här kommer några tips till er som har balkong och vill skapa en grönskande och underbar oas på några få kvadrat.

Du behöver inte ha en stor trädgård för att odla härliga ätbara växter. Satsa på att odla sånt du verkligen tycker om och att planera ditt nya projekt efter utrymmet balkongen tillåter. För en mindre balkong är det perfekt att odla i olika lådor som du hänger runt om på räcket, för då har du golvytan helt fri för sittplatser. För dig som drömmer om ett växthus och har en något större balkong eller uteplats – satsa på en odlingsvitrin, det är ett växthus i miniformat. LÄS MER............

Forskning visar att naturen har en positiv effekt på hälsa och välbefinnande. Nu vet vi också att inredning med inslag av naturen påverkar din hälsa och vi kan med glädje avslöja att den stora trenden som råder under Sveriges inredningsmässa Formex2020 är NATUREN.
Naturen är en riktig mirakelmedicin som gör att vi blir mer harmoniska, mindre stressade och presterar bättre


Inred din trädgård med mer än bara växter.


Julblommorna, eller julstjärnorna som blir mer blomlika tror vi blir en större hit. I nya nyanser och flera färgsättningar törs vi påstå att detta blir något vi kommer se mer av även ljumma sommarkvällar. Watt o Weke har lyckats med framställa en mängd olika utseenden och jag kommer inreda både lusthuset/orangeriet redan nu med dessa vackra "ljusblommor",


FOTO: Thorbjörn Rubin , Chazal Group.Naturen är en riktig mirakelmedicin som gör att vi blir mer lugna, harmoniska, mindre stressade och presterar bättre. Den friska luften, blommors väldoft och estetiken i naturen tilltalar oss . Idag vet vi att även inredning med inslag av naturen påverkar vår hjärna och ger liknande positiva effekter.


Hur du ska inreda med inspiration från naturen och bli gladare och slippa stress, berättar jag om i ett senare inlägg. Tills dess/ Njuta av dagen Marie,


 

© 2023 by Demi Watson. Proudly created with Wix.com

Jag är ett stycke. Klicka här när du vill lägga till din egen text och redigera mig. Det är lätt.