top of page
Så började det.....

​

År 2008 skapade jag, Marie Söderberg (Stilrummets ägare) inredningsbloggen Classic Style in the city,  som snabbt blev en av Sveriges  främsta . Min vision var att visa inspirationsbilder från världens bästa inredningsdesigners. Bloggen växte internationellt och listades snabbt som favorit av några av USAs största inredningsbloggare.

Classic Style blir Stilrummet i Norden,

År 2012 startade jag en svensk blogg som skulle motsvara  temat som den internationella bloggen, Classic Style. Namnet Stilrummet kändes som den perfekta motsvarigheten till den internationella . Efter en tid utvecklades bloggen till en butik då jag under hösten samma år öppnande en gårdsbutik i Bromma. Där arrangerade jag även bröllop och andra tillställningar då butiken låg vid en konferens anläggning. 

 

Efter en tid lades anläggningen ner och jag flyttade då vidare från Bromma till en fina hörnlokal i Stockholm city, Brahegatan 19.  Där samarbetade jag med leverantörer som passar med vår värdegrund och vision om inredningsdrömmar, hållbarhet och stilfull elegans där unika detaljer handplockas från världens alla hörn. Butiken var levande och en mötespunkt för många. Den utvecklades mot ett showroom, med visning av mycket franska importerade möbler.

 

Jag har arbetat med homestyling sen min start och referenser är mina kunder. Under våren 2018 påbörjade jag alltmer olika samarbete med  Mäklare och min huvudsyssla är numera homestyling och privata inredningskonsultationer.  

 

Jag är även utbildad skribent och har tidigare arbetat redaktionellt som redaktör och frilans på bland annat Bonnier Publication , Salong K och lokaltidningen i Stockholm stad. ( Direktpress) 

År 2016 blev jag kontaktat av Facebook Marketing Department med frågan om jag ville ingå i deras Facebook Ambassador Program, mitt svar var givetvis ja. Ett medlemskap jag är oerhört stolt över, och vi en grupp med topp fem svenska företag som regelbundet tillsammans med FB och utvalda företagare i europa ( ca 300st) boostar våra verksamheter med kraft o energi. En kunskap jag delar med mej av till våra samarbetspartners.

Då pandemin kom blev allt förändrat, och efter en tid med digitala möten så blev det ett avslut. Men det var en otrolig inspirerande tid, som jag är oerhört stolt och tacksam över.

Jag har utvecklat företaget Stilrummet vidare mot ett Aktiebolag och även ett större lager i Bromma, där har jag sommartid större utförsäljningar av vårt stylinglager. På hemsidan hfinns även en mindre webbshop, som kommer utvecklas mer under året 2024.

 

Jag hoppas att våra vägar möts, 

Välkommen in till min värld av kreativitet 

Varma Hälsningar  

    Marie

bottom of page