top of page

Homestyling mer än en trend

Uppdaterat: 15 nov. 2020

Homestyling har idag blivit mer regel än undantag på bostadsmarknaden, men trots detta så får vi ofta frågan av många som vad det egentligen betyder. Är det bäst att ta hjälp av ett homestylingföretag eller finns det tips på hur du gör det själv? Vi presenterar här inlägg ett av två med olika tips och råd.


Vad är homestyling eller ska man säga homestaging?

Homestyling är ett svenskt ord för engelskans home staging, det vill säga att stajla en bostad inför en visning så att försäljningsvärdet förhoppningsvis ökar. Den amerikanska toppmäklaren och inredningsdesignern Barb Schwarz kom på detta begrepp redan i slutet av 70-talet och tack vare olika tv-program och inlägg från bloggare började man med det även här i Sverige, men det dröjde ända till 2000 talet.

I en mindre homestyling kan du piffa upp inredningen med nya textilier, växter och tavlor, medan du i en större målar om, fraktar bort gamla möbler och lånar in nya.

Det finns många företag som kan kan hjälpa dig, (varav vi är ett), med er styling i olika nivåer och om det behövs magasineringen av gamla möbler och lån av nya, men också med själva stajlingen. Eller så kan du förstås göra stajlingen på egen hand.


Nedan ser ni en styling av en bostad i Hammarby Sjöstad. Här fanns soffa, bord och hylla kvar i lägenheten. Vi tillförde dekor och vissa möbler så stilen blev modern retro stil.Här ser ni rummet i bostaden INNAN styling


Homestyling – tips inför fotografering och visning

Poängen med homestyling är att visningsbesökarna ska känna att de går in i sitt framtida hem. Därför är det viktigt att man utgår från livsstilen hos dem som vill köpa bostaden. Är det en barnfamilj eller ska man inreda ett eventuellt extrarum som kontor? Hur ska stilen inredas? Minimalistisk eller lantligt? När stylingen verkligen tilltalar målgruppen händer det att bostadsköparen även köper de möbler och dekorationerna som vi har stylat med.

Första intrycket

Även på bostadsvisningar kan det första intrycket vara helt avgörande. Därför lönar det sig alltid att lägga extra arbete på entrén i hallen, eventuellt trappuppgången, men framför allt framför villan. 


I vårt nästa blogginlägg ska vi tala om hur man stylar personligt men inte privat och hur en styling positivt påverkar dina sinnen. Klicka gärna på det lilla hjärtat ni ser nere till höger.212 visningar1 kommentar

Senaste inlägg

Visa alla

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
Couldn’t Load Comments
It looks like there was a technical problem. Try reconnecting or refreshing the page.
bottom of page