top of page

Hyra ut i andra hand..

Uppdaterat: 24 jan.

Jag har under åren stylat upp bostäder där säljarna valt att låta deras andra hands hyresgäst bo kvar under visningstiden. Om du funderar på att sälja men har en hyresgäst så kommer här råd att tänka på.
Avtal avtal och avtal. I dessa situationer krävs ett extra avtal än det ni ingått i hyresavtalet. Om du som ägare bor på annan ort och inte kan hjälpa till är det särskilt viktigt.

När man ska sälja är det viktigt att bostaden är luftig och fräsch. Det vill säga det ska städas ordentligt och en del möbler man bor i behövs eventuellt bäras bort. Din hyresgäst har kanske ställt dit möbler som är "överflödiga" och de ska bort under fotograferingen och hela visningstiden. Eller så finns möbler där som ingår i hyran men ändå ska bort då de helt enkelt inte optimerar ytorna.


Japp, så här kan det se ut då man kommer till en bostad som är uthyrd i andra hand och hyresgästen inte tagit bort det som är sitt.Disk och smuts...
Det var just det här med möbler som tar plats... och en julgran hade hyresgästen tagit in .. trots att han visste det nalkades visning.


Som ni förstår var detta ingen optimal hyresgäst som trots hen var trevligt och visat sig skötsam bara vägrade vara tillmötesgående... Så det bästa, låt hyresgästen flytta ut innan det är dags att sälja, eller skriv ett ordentligt nytt avtal om vad som gäller.
Men, vi hjälpte kunden. Röjde på och UT med allt som inte hörde hemma här i trapphuset, just under fotograferingen. Piuuh , till visningen så kom stylist Marie åter och hyresgästen hade då varit relativt duktig att röjja undan.Här nedan ser ni blandat några före och efter bilder.14 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Komentarze

Oceniono na 0 z 5 gwiazdek.
Nie ma jeszcze ocen

Oceń
bottom of page